RSS

Selamat Jalan ahli Tradesy… :(

04 Jul

Kepada ahli-ahli Tradesy yang dengan paksanya meninggalkan DPP Tradewinds sekali gus Kelab Tradesy, diharapkan Tradesy tetap di hati anda walau di mana anda berada. Kenangan indah bersama ahli Tradesy yang lain janganlah dilupakan. Semoga anda tetap cemerlang walau berada di perantauan… Salam sayang dari seluruh ahli Tradesy.

Advertisements
 
11 Komen

Posted by di 04/07/2009 in Uncategorized

 

11 responses to “Selamat Jalan ahli Tradesy… :(

  1. borntobeamy

    11/07/2009 at 1:29 PM

    This is the sad story.

    I’m really disappointed with this news actually as my batch (JPMK07) who fight for this issue last 2 years……no relocating for nonCOB. but…..this yr seems like UUM is very strict n “melupakan janji”…..
    i’m not blaming the Tws mgmt or even JPMD at all as they are quite a pre-victim. they also in tense to select and prioritize those “apung” and who hv to be relocate…..i know how it feel to be apart from friends…….

    Anyway…..lets bygone be bygone.
    For those Tradesies nonCOB, jz be urself. Life is a journey….hope u can manage to do well in other DPP. Don’t be upset and don’t forget the experiences w Tradesy……
    for those Tradesy who remain in Tw, don’t hesitate to invite ur good friends that been relocate if there’s any activities. We can still consider them as club members. that’s only my opinion.

    LIVE YOUR LIFE.
    Adios amigos.

     
  2. raja87

    11/07/2009 at 5:04 PM

    “Demi kebaikan adik2 yang akan mendaftar, saya memilih dasar dan terpaksa mencabuli perjanjian”, YDPMPPUUM, 25 Jun 2009, Dewan Bukit Kachi.

    Itulah ucapan YDP mase induksikat kachi aritu..
    dasar = menempatkan penginapan semua pelajar mangikut kolej masing2.
    perjanjian= penempatan pelajar mengikut kolej akademik masing2 hanya melibatkan pelajar yang barumendaftar sahaja dan tidak melibatkan pelajar yang sedia ada (senior).

    Sama2 lakita nilai sendiri.. taknak komen takut salah bicara badan binasa..

    kpd ahli tc yg telah berpindah..hubungan tc kita tetap same..i saw uol pn masih kerap dtg tw..ade couple tu lak same2 dah tukar kachi tp stil lunch same2 kt tw..dads shows ur spirit of tw..wpn sbb sebenarnya mknn kat sane mahal kan..hehe

    hidup perlu diteruskan..
    to admin, i dont think they cant join the prgrm as long as they can give their commitment…the perlembagaan just says dad PERMOHONAN untuk jd ahli hanya terbuka untuk penghuni DPP TW je..(x igt la fasal berapa) so perlu tafsiran yg lebih terperinci la sama ada kalau terkeluar dr tw tu terkeluar dr tc jgk ke..sbb dalam fasal pemecatan ahli (pun x igt fasal berapa) pun x ckp psl ni..n of course utk prjk xde peruntukan hanya utk tw je..sape2 pn leh join.

    pape pun x perlu la kusutkan keadaan..
    sme2 la cari jalan penyelesaian..

     
  3. massy87

    14/07/2009 at 10:02 AM

    aduhai….
    sedy nyer…..
    tc dh berpech…….
    ingtkn bru nk g tw buln 8 ni melwat suma owg. nmpknyer lps ni sush la nk lepk2, buat ketupat kat blok……
    wah…..windunyer zamn dolo2….tapi pape pn yg brlaku….
    semngt, ikatn kita tc x kn bpech…..
    klu ad pape progrm pgl la….bole kitowg join klu ad msa…..windu nk kumpl n gile2 cm dolo2….ceh bru 3 buln tgl uum…..
    urm…..huuhuhuhhu…..windu bangat ngn tc….kuat kn semangat n truskn usaha utk menbangunkn tc ke arah yg leby baek…kitowg sentiasa menyokong dari blakg…..TRADESY BOLEH……….HIDUP TRADESY……..
    SAYANG DAN CINTAKU PADA TRADESY X PERNAH BERUBAH…… terover la plk….

     
  4. massy87

    14/07/2009 at 10:03 AM

    boleh tau x bape ramai ahli tradesy yg kena pindah kolej

     
  5. raja87

    15/07/2009 at 2:55 PM

    to massy87..
    tamat pengajian = 24 org
    tukar dpp = 12 org
    tangguh pengajian = 1 org
    baki ahli = 74 org

     
  6. che su

    15/07/2009 at 4:26 PM

    1st time join ortc,
    ni merupakan pengalaman yg sgt best,
    tidak akan dilupai!!!
    tetapi…
    sudah last time dpt kerjasama dgan senior2 trdesy…
    yg sudah mau graduate, yg kene pindah dpp…
    sgat sgat sgat sedih!! ‘-‘
    anyway wish u all, ALL THE BEST!!

     
  7. massy87

    15/07/2009 at 4:29 PM

    ya ka…
    ramai jgk yg dah kuar dr tc….
    74 owg ja yg tgl ye….
    x pe2…kuantiti tu x pentg…
    yg pentg kualiti btul x…..
    HIDUP TRADESY………
    KAMI YANG DAH KUAR TETAP AKAN MENYOKONG TRADESY DIMANA JUA KAMI BERADA. KLU NAK BANTUAN KAMI CKP JA. KLU X DE HALANGAN PAPE KITOWG TURN TRADEWINDS

     
  8. sue2887

    16/07/2009 at 5:56 PM

    huhu..sedih ni đŸ˜¥ mengapa ini terjadi!kalau x kerana sahabatku yg sama2 join jadi fasi orientasi lepas x terkeluar dari tradewinds,pasti diri ini masih kekal d tradewinds n tetap bersama tradesy susah n senang.berat nak tinggalkan trwnds n tradesy tapi berat lagi nak tinggalkan sahabat baikku ini.huhu..tapi ape2 pun aku n kawan baikku ini,selalu datang n tido kat trdwnd bila kelapangan.itu sebab muka kami je nampak walau dah xduk kat trwnd.hehe..

     
  9. borntobeamy

    17/07/2009 at 12:31 AM

    Tido d tradewinds……

    menarik….
    I nk jugak la tdo sana lagi nnti.

     
  10. izatyshiro

    17/07/2009 at 2:15 AM

    hye u guys…
    lama gila xdrop comment kat cni..
    actually, masa cuti sblm korg strt induksi dpt tau psl berita ni mmg sedih gla la..
    why?? sbb kbnyak yg keluar dr tradesy adlh diklngn batch kami sendiri..
    of course la rase kehilangan…kecewa gak la..diang, nisa, sumaiyah, aidah, zaidah, rahim..(juz mention a few names yg ingat..) kecewa gak..but thats our management decision..we have to respect.. hah,statement tido kat tw tu …mmg pun!!!

    nk buktikan kami ni geng2 group raja melodo kami sepakat untuk bertemu di tradewinds..ceh2..xley blah tul ayat..hehhe..

     
  11. sue2887

    23/07/2009 at 5:33 PM

    nasib baik su ngan nisah rajin dtg trwnd kan,xlah rase kehilangan,tul x fia.hehe..kalau kami datang,koranglah ratu2 melodo yg mnghiburkan hati kami.haha..gosip..gosip!hehe..

     

Tinggalkan Jawapan

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: