RSS

Terima Kasih Fasilitator Orientasi

04 Jul

Tahniah diucapkan kepada para fasilitator yang bertungkus lumus mengharungi 5 hari minggu suaikenal pada 28 Jun hingga 2 Julai lepas. Semua pengalaman suka duka penat dan lelah bersama dari Bukit Kachi hingga bersama adik-adik baru harap tidak dilupakan. Kepada fasi2 yang berkhidmat untuk kali terakhir, jutaan terima ksih diucapkan atas kesudian dan keikhlasan anda manakala kepada fasi2 yang masih jauh perjalanan jadikan pengalaman lepas sebagai tempat menimba ilmu untuk kegunaan akan datang. Kejayaan cemerlang Tradesy bertambah dengan kejayaan Minggu Suaikenal ini dengan jumlah pelajar baru hampir 500 orang dengan kerjasama barisan JPMD dan ad-hoc. Semoga Tradesy terus cemerlang di masa hadapan. Inspire Aspire

Advertisements
 
17 Komen

Posted by di 04/07/2009 in Uncategorized

 

17 responses to “Terima Kasih Fasilitator Orientasi

  1. borntobeamy

    11/07/2009 at 1:09 PM

    Congratulations

    I can rate the orientation 09/10 as good.
    Everyone plays their role very well but of course there’s a few more things need to be polish up.

    As i’ve been there, i observed that the seniors have given & share their knowledge n xperiences a lot to fc juniors. that’s a great approach, hope u all keep it up and for those the juniors fc … don’t forget to do the same thing after this. that’s the spirit of brotherhood.
    one more to b highlight here is the incoming +-500 freshies is a very challenging part….n once again congrats as u all manage to handle them.

    thanx a lot to JPMD09 n adhocs to be very cooperative this year.
    seems like there’s no big conflict between those 3 parties. (yg small2 tu standard lerr…)

    lastly, i’m sorry bcoz i hv to leave early dat day as i’ve to prepare for Sime Darby training. anyway, i’ve try my best to be suuportive n giving advices to those needed & it is such a nice “holiday”. hehe.

    To KF, Ice Breaker & ALL Fcs……congratulations & TQVM.
    U r the INSPIRATION & ASPIRATION to freshies. trust me.
    A BIG APPLAUSE TO ALL…..

     
  2. raja87

    11/07/2009 at 4:46 PM

    Thanx a lot 2 everybody…
    sedih lak bc komen borntobeamy kat atas…
    ye la..kite ni dah nak abeh… pglmn lepas tu yg terakhir..n i got what i hope from dis orientation…
    sape yg tahu my expectation for dis orntc b4 start dulu tau la…
    n all my expctn b4 dis salah…
    dari bygn buruk menjadi pengalaman yg sgt manis dan berharga…
    bermula di kachi sehingga abeh orntc..
    no wonder i nangis malam last aritu…
    even kite pnh ade “konflik” dgn “sumbody” but sume tu hilang mase orntc..dads why i said all my expctn was wrong..
    3 thn..ni la baru dpt rase kerjasama antara 3 pasukan..walau berlainan “nama”,tugas dan tgjawab tp xrase pn gap antara satu sama lain..
    di kachi..walaupun bertitle jpmd tp i x rase pn..same je sume compared previous2 yr yg sntiasa on off…(sory kalau yg baca ni ade terasa)
    to borntobeamy, ive done my job to help fc jr…included kf also..
    to all facies…thanx so much again for giving me a wonderful moment in my life..do the much better for next time..

     
  3. sue2887

    16/07/2009 at 6:07 PM

    Satu pengalaman yang amat berharga buat diriku.1st time menjadi fasi orientasi,macam2 pengalaman yang dapat.kat situ adanya kasih sayang,kerjasama,keletihan,keseronokan,macam2 ada.paling sedih malam perpisahan tu,hampir semua menangis termasuk lelaki yg dikenali dengan egonya yg konon xkan menitis air mata.hahaha..(sory ek wahai kaum adam).itu semua akn jadi satu kenangan yg xkan dilupakan.
    T.kasih buat JPMD n ad-hoc yg bnyk mmbntu fasi2,korang memang best!

    -Bathrisha Iman-

     
  4. borntobeamy

    17/07/2009 at 12:45 AM

    so touching…….

    let the event kept deeply in ur heart.
    it will be the most valuable PEARL of EXPERIENCES in ur life.

     
  5. izatyshiro

    17/07/2009 at 2:28 AM

    salam..
    sounds sad…
    wlpn tarik diri saat akhir.. but i really feel bad coz xdpt join u guys especially this is my last chance ..insyaallah..
    alhamdullilah semua da berakhir..
    tahniah kepada fc, JPMD,adhoc..
    as raja adam said, eventhough we are come from different name and post but we are really need each other … to all junior fc..take this experience as a guidence to the next future..u guys yg akn gantikan kami semua..
    to KF n super senior.. thanx a lot for all ur guidence n ur experience to help n share to all of us.. to kak amy, i really wants to see u but yela..kta merancang tapi Allh swt yg menentukannya.. huhu..
    hopefully TRADESY will be ‘inspire aspire’ to each one of us..
    keep up the good work!!

     
  6. massy87

    17/07/2009 at 8:51 AM

    bila bc comment kowg suma….aaaaahhhhh windu nyer aku zaman jdi fc…..
    fc ni dh jdi darah daging aku la kta kn…..x seng klu mult ni x berceloteh….
    heheheheh….terkeng zaman aku mnjdi fc…..muahahahahah….klakar rsanyer….
    x de experience lgsg, x tau pon basic fc….main terjun ja….tima kash kt otai kak amy yg memberi pluang aku mnjdi fc msa sem 3….hanya ngn kursus kat kachi 5 ari, aku pon mula la menbentgkn modul pada ank buahku…. FATIN IZZATI, FADA, KHALIQ, WALLI, SHAZWAN, BEE KUN n 2 owg lg chinese yg aku dh lupa nmanye….heheheheh…jgn mare….lps tu skali lg dibri pluang jdi fc sem 5 tp ats sbb tertntu terpksa tolak….tp last mnit abg wad amek aku jdi ad-hoc…..
    aku dh penh rasa cmne jdi fc n adhoc….2 skali pgalaman yg amt berharga…skop kerja yg berlainan….tp kita bkeja dikalangn tw sendri….
    harp kita dpt kekalkn n kukhkn semangat kekitaan (TRADEWINDS) dlm dri kita….wlu dimn jua kita berada….AKU SAYANG TRADEWINDS…..
    urm….panjg tul aku bceloteh kan…mintak maap la…..

     
  7. massy87

    17/07/2009 at 8:56 AM

    punya la pent bceloteh…..
    nk nanya sket cmne ngn baksis yang diplan sem leps tu???
    nak join leh X??????

     
  8. massy87

    17/07/2009 at 8:56 AM

    eh silap anak buah ku adalah safuwan bkn shazwan….
    sowi owg yg berkenaan….
    MAAP PAK……………

     
  9. borntobeamy

    17/07/2009 at 9:39 PM

    BAKSIS…..
    ape cerr?

    n….ape cerr MoU Pauh?

     
  10. raja87

    18/07/2009 at 11:06 AM

    baksis kat pahang tunda ke tahun dpn sbb hjg thn kan musim tengkujuh…
    tp hjg thn ni wt gak baksis kat perlis lg..felda mata air…
    mou…no komen…pengarah pn dah kne tukar dpp…sunyi sepi je takde citer..

     
  11. borntobeamy

    18/07/2009 at 6:26 PM

    owh….pulak….

    Tn Hj Romle xkesah ker?

     
  12. izatyshiro

    21/07/2009 at 4:46 AM

    hye u guys..bru nk tegur kak massy td..bkn shazwan tp safwan..hehehe..nsb baik da dibetulkan..one more..valli maa..bkn walli..heheh
    tq sgt kat kak massy sbb bg peluang kat tin smpai la tin thp ni..bnyk pengalaman yg dikongsi sama2..heheh..bla nk dtg cni mai gosip2..hehe

    bout MOU..sape pengarah die?? sape yg kena pindah DPP tu…?xdpt detect la sape die..hehe..

    baksis perlis mata air..so bad xdpt join kut sbb adik SPM..heheh..so kakak die berperanan sbg driver tuk adik ..heheh..
    hopefully baksis pahang jd..
    tp cam kena tuka pengarah baksis pahang jer..
    sape cdgn nama??

     
  13. raja87

    21/07/2009 at 8:32 PM

    i cdgkan diri sendiri leh??? hehe
    baksis pahang xdpt join sbb mse tu i dah praktikum kot…
    baksis perlis lak tgk la klo ade jemputan i join klo x i rehat kat rumah je…
    plz notice bukan i b’lagak diva (wpn name raja) nak kene jemput or xbg komitmen tp bg la peluang kat adk2 baru..bak kate akeng buat sesuatu utk sesuatu..btol x fatin???eh ke situ lak..bkn..akeng cakap kalau senior xbg komitmen xde effect..tp effect bsr klo jr yg xbg komitmen sbb dorg tu penentu mase hdpn..sape jr??sem6 dan ke bwh…hahaha sbb i sem 7…hehe
    ape melalut ni…
    hj romle???ntah lerrr…
    ktrg xtau pape sbb indvdu yg patut amek tau wat xtau..(opsss)
    klo ikutkan ade isu bsar i, khaliq, ngan kemon bincang ngn abg mie aritu…pasal ape..biarlah rahsia…semoga masalah tu selesai…(klo indvdu yg terbabit bertindak pantas la…)

     
  14. izatyshiro

    22/07/2009 at 3:03 AM

    hehhe..i’m back again..
    mentang2 la si raja tu da senior tua kan..(oppss)..nk jugak letak nama diva tu..hehehe..btul2..meminjam kata2 akeng..biarla kta wat sesuatu untuk sesuatu bkn kerana sesuatu..(sory akeng, ciplak ayat sat…actually, kata2 die mmg berguna sgt2 tuk kami ni sbg junior tua..(terpksa mengaku kan..)hehe..for mewarisi tunggak tradesy kali ni..tp skng kami pun da mula slow down aktiviti kami..da nk pencen gak..hehh.. biarla junior muda lak yg amik alih..heheh..cop2…da merepek da..ngee

    ade bnyak mslh ke baksis??(oppss geng raja melodo nk tau ni..)ngee

     
  15. raja87

    22/07/2009 at 10:25 AM

    hahaha ade org tu mengaku die senior tua…
    i x…i veteran je..hehe tp masih muda haha

    helo…raja melodo kt sini..kat sane tu ratu k…

    baksis…
    dlm bahasa yg mudah..selesaikan kerja yg tertangguh sebelum memulakan kerja yang baru…

     
  16. massy87

    22/07/2009 at 11:10 AM

    urm….
    amboi PANASSSS tul kat sini………
    actually bila baksis perlis tu…….
    masing nk mengaku tua ni pe kes????
    pape ja lah…..raja slalu memanaskn keadaan yg x pansssss….
    i like…….

     
  17. raja87

    23/07/2009 at 11:26 AM

    opss ye ke???
    ok2 jom kite same2 g masjid amek wuduk wat solat taubat…
    sejuk sket…

     

Tinggalkan Jawapan

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: